Sanja Žagar M068 - Sidarta
“Jelka Reichman M065” odstranjen. Razveljavi?
“Mojca Cerjak M069” odstranjen. Razveljavi?

Sanja Žagar M068

3,00 

magnet

 

Magnet epoxy 80×80 mm.

3,00 

Dodaj v košarico
 • Fairy Trails of Slovenia

  29,90 
  Irena Cerar

  Irena Cerar
  Prevod: Gorazd Pipenbaher

  Izvirna kombinacija ljudskih pravljic in povedk z ilustracijo ter stvarnega opisa izletniškega cilja z odlično fotografijo je navdušila že domače bralke in bralce, sedaj pa je dostopna tudi v angleškem jeziku.
  Knjiga Fairy Trails of Slovenia je “jagodni izbor” avtoričinih dosedanjih pravljičnih vodnikov po Sloveniji. Vsebuje 25 reprezentativnih izletov, ki vodijo v vse slovenske pokrajine. Bralcu ponuja vpogled tako v naravno in kulturno raznolikost Slovenije kot v izvirno ljudsko izročilo, ki se je spletlo ob lokacijah, ki nas osupnejo in navdušujejo še danes.
  Vsebinsko bogat vodnik je tudi vizualna poslastica s fotografijami priznanih fotografov in ilustracijami slovenskih ustvarjalk in ustvarjalcev, ki so zgodbam vdihnili življenje.
  Prava izbira za radovedne ljudi, ki imajo ne glede na starost radi tudi dobre zgodbe!

  Brezplačna poštnina.

  29,90 

  Dodaj v košarico

  Odlična darilna knjiga, ki presega okvire klasičnega izletniškega vodnika!

 • Gore nad Sočo

  29,00 
  Andrej Stritar

  Andrej Stritar

  Vodnik, ki je posvečen enemu najbolj divjih in morda najlepših predelov Julijskih Alp, je delo Andreja Stritarja, poznavalca področja ter avtorja vodniških uspešnic 111 izletov po slovenskih gorah in Z otroki v gore.

  V tretji, dopolnjeni izdaji je opisanih 60 izbranih ciljev
  v porečju Soče od Tolmina navzgor, ki po težavnosti segajo od lažjih dolinskih izletov ob reki in k slapovom do zelo zahtevnih tur in brezpotij.

  Večina opisanih tur sodi v srednji težavnostni razred, opisanih pa je tudi nekaj zahtevnih brezpotij ter tri večdnevna velikopotezna prečenja, ki zaradi resnosti gorskega okolja zahtevajo izkušene in tudi kondicijsko dobro pripravljene gornike.

   

  29,00 

  Dodaj v košarico

  Gore nad Sočo nas prevzamejo s svojo divjino in prvobitnostjo, odmaknjene od obljudenih planinskih poti.

   

 • Slovenija – športnoplezalni vodnik

  34,90 

  Osma dopolnjena in razširjena izdaja.

  Od leta 1994, ko je prvič izšel vodnik po slovenskih plezališčih, se je število plezališč od pionirskih 38 povzpelo na sedanjih 107. V 8., dopolnjeni in razširjeni izdaji je zajetih preko 5700 smeri, skorajda brez izjeme dobro opremljenih in zavarovanih.
  Z izdatno pomočjo in sodelovanjem lokalnih plezalcev in poznavalcev je pričujoča izdaja korenito posodobljena in usklajena s stanjem na terenu. Dodanih je bilo 9 novih plezališč: Gabrska peč, Mešenik, Pezarca, Povčeno, Malič, Damelj, Ter, Jankovec, Celjski grad in nov sektor Poglejska cerkev v Gorjah. Povsod tam, kjer smo menili, da fotografija lahko olajša iskanje smeri, smo skice zamenjali s fotografijo. Vendar vrhunski akvareli himalajca, alpinista in slikarja Danila Cedilnika – Dena ostajajo naš zaščitni znak.

  Podatkom o plezališču so dodana opozorila, povezana s plezališčem in dostopom do njega, ter skica ali zemljevid dostopa z GPS koordinatami parkirišč in QR kodo.

  Brezplačna poštnina!

   

  34,90 

  Dodaj v košarico
 • Prvi koraki v svet vertikale

  24,90 
  Vili Guček

  Vili Guček

  Tisto, kar dobre plezalce loči od ostalih, so slog, eleganca in lahkota, s katero premagujemo ovire. Večina se jih v plezališčih ukvarja predvsem s premagovanjem lastnega dometa težav, le redkim pa se zdi pomembno, kako so smer splezali. Gučkova knjiga ne vsebuje načrtov treningov in vaj za moč, ampak razlaga principe racionalnega in pravilnega gibanja v steni, opozarja na napake in svetuje/namigne, kako jih odpraviti.

  Knjigo bi moral prebrati vsak začetnik, preden se navzame napak, ki jih je kasneje težko odpraviti. Najbolj pa bodo presenečeni tisti, ki mislijo, da že vse obvladajo, pa bodo odkrili, koliko več se da splezati z isto močjo in boljšo tehniko.

  “Edini plezalni priročnik v slovenščini, ki se ukvarja predvsem z bistvom plezanja – gibanjem. Priporočljiv tako za tiste, ki menijo, da so premalo močni, kot tiste, ki se zavedajo, da so preveč močni!”
  Andrej Grmovšek

  “Vsebina knjige je simpatično vodilo k uspešnejšemu in racionalnejšemu plezanju. Avtor je strnil načine plezalnega gibanja v jasen, slikovit in uporaben okvir, ki ga lahko vsak posameznik izvaja sam. To ni »klasična« knjiga o treningu moči prstov, rok, ramenskega obroča … Je knjiga po mojem okusu, osredotočena na tehniko plezanja, ravnotežje …, ki tudi šibkejšemu plezalcu omogoča plezanje na visoki ravni.”
  Aljoša Grom

  24,90 

  Dodaj v košarico

  Večina plezalcev se v plezališčih ukvarja predvsem s premagovanjem lastnega dometa težav, le redkim pa se zdi pomembno, kako so smer splezali.

 • Zavarovane plezalne poti 2023

  Akcijska cena: 25,90 
  Redna cena: 29,00 
  Andrej Mašera

  Andrej Mašera

  V vodniku je opisanih 76 najpomembnejših in najzanimivejših plezalnih poti v Sloveniji in zamejstvu, v Zahodnih Julijskih Alpah in na avstrijski strani Karavank.

  Šesta, dopolnjena in razširjena izdaja vodnika sledi duhu časa in predstavlja tudi tehnično zahtevne športne ferate, ki v zadnjih letih kljub polemikam, ki spremljajo njihov nastanek, doživljajo pravi razcvet. Nova izdaja poleg novosti na Gorenjeskem in v Renkah zajema tudi obe koroški »superferati«.

  Večina opisanih tur sicer sodi v srednji težavnostni razred, ki pa zaradi resnosti gorskega okolja zahtevajo izkušenega in telesno dobro pripravljenega gornika.

  Krajše, a ne nujno lahke ferate v sredogorju in na Primorskem bodo za izkušene lahko le prijeten popoldanski izlet, začetnikom pa bodo služile kot odlično uvajanje v resnejše ture, ki jih v knjigi ne manjka.

  Akcijska cena: 25,90 
  Redna cena: 29,00 

  Dodaj v košarico

  “Napraviti tako “železno” pot je danes stvar tehnike in organizacije, tja do šestdesetih let pa so bile tovrstne gradnje pristno ročno delo, povezano z velikanskim garanjem, često tudi v veliki nevarnosti. V slovenski zgodovini sta znana zlasti dva mojstra – Trentar Kopiščar in Borovec Hanza.”

 • Emilio Comici

  Akcijska cena: 21,90 
  Redna cena: 23,90 
  Angel Dolomitov
  David Smart

  Angel Dolomitov

  Emilio Comici sodi med pionirje in virtuoze šeste stopnje in velikane, ki so pomembno zaznamovali zgodovino alpinizma.
  V obdobju med obema vojnama je uvajal nove tehnike in pristope k plezanju, načrtno treniranje v domači Glinščici pa je botrovalo izjemnemu plezalskemu nivoju ter posledično vrsti drznih prvenstvenih smeri, kot so Comici – Benedeti v severni steni Civete, Rumeni raz v Mali Cini in epska smer Comici – Dimai v Veliki Cini, ki jo je zaradi spora z bratoma Dimai leta 1937 celo soliral v izjemnem času 3 ur in 15 minut.
  Kanadski alpinist in pisatelj David Smart je iz obstoječih virov, ki so bili pogosto nejasni ali zaviti v tančico skrivnosti, ustvaril impresivno biografijo enega najbolj nerazumljenih genijev alpinizma. Z občutkom in razumevanjem Comicijevega protislovnega značaja ga je na neki način rehabilitiral, ne da bi pri tem zašel v revizionizem. Poglobil se je v kompleksne mednarodne razmere tistega časa, v korenine italijanskega fašizma, ki je močno zaznamoval tako italijanski alpinizem kot tudi Comicija.

  Za Slovence je še posebej dragocena spremna beseda Comici in Slovenci.
  »Comici je živel, deloval in plezalsko rastel s Slovenci ali vsaj ob njih. Slovenci s(m)o bili njegovi prvi soplezalci. V večnarodnem okolju Trsta si je služil kruh, večjezično je sanjal o hribih, a dogajanje med obema vojnama je usodno poseglo v do tedaj enotno plezalsko skupnost …« je zapisal njen avtor Jernej Šček in v njej poglobljeno osvetlil specifiko dogajanja na Tržaškem med obema vojnama ter Comicijeve odnose s slovenskimi plezalci.

  Knjiga je prejela obe najprestižnejši nagradi za gorniško literaturo,
  Veliko nagrado gorniškega festivala v Banffu leta 2020
  in nagrado Boardman-Tasker leta 2021.

  Akcijska cena: 21,90 
  Redna cena: 23,90 

  Dodaj v košarico

  Jernej Šček, avtor spremne besede, je še dodatno osvetlil specifiko dogajanja na Tržaškem med obema vojnama in Comicijeve odnose s slovenskimi plezalci.

 • Klic gora

  Akcijska cena: 19,90 
  Redna cena: 21,90 
  Tine Mihelič

  Ko se je jeseni 2004 Tine podal na načrtovano potepanje po grebenih Pihavca, s katerega se žal ni vrnil, je doma na svoji pisalni mizi pustil dokončano besedilo knjige KLIC GORA.
  V njemu lastnem slogu je opisal svojo alpinistično pot od mladega zagnanega bohinjskega mulca do vrhunskega plezalca svoje generacije in na koncu – kot se je sam malce samoironično označil – esteta. Knjiga nam prav toliko kot o Tinetovi alpinistični poti, polni zgodb in znanih »alpinističnih fac«, pove o stanju duha v slovenskem alpinizmu minulih štiridesetih let.
  Obvezno branje za vse ljubitelje gora.

  “Z dolomitskim poglavjem zaključujem svojo pripoved o gorah. O, ne mislite, da je ogenj ugasnil — to bi bilo pri meni nemogoče. Res pa je, da je marsikaj drugače: gore so čedalje višje in bolj strme. Kolena so iztrošena po več kot pol stoletni neprizanesljivi, pogosto nasilni rabi. V sklepih nekaj čudno poka in škriplje, da sem moral svoje dolgoletno divjanje po gorah precej upočasniti, pa se zato prav nič ne grenim. Ker po naravi nisem asket, moram nositi v gore nekaj kilogramov več, kot bi bilo treba. Toda, kadar se zjutraj odpravim v gore, me navdaja enako navdušenje kot v mladih letih. Seveda ne plezam več na Agner ali Badile, cilje je pač treba prilagoditi okoliščinam. Pa vendar mi včasih še vedno uspe kaka »orng« tura in po njej čutim enako zadoščenje kot nekdaj. Klic gora mi še vedno odzvanja v srcu in skoraj prepričan sem, da se mu bom odzval zadnjega jutra svojega življenja. S katerimi besedami sem že začel to knjigo? Aha, se že spomnim. Tudi končal jo bom enako, saj je v tem stavku zajeto vse: gore imam rad.
  Pričujoče pisanje je seveda pripoved o nekem času, ki je nepreklicno minil. Moja navzočnost v gorah je v njihovem »življenju« pomenila le bežen, nepomemben trenutek. Meni pa je izpolnila življenje. Gore so mi vedno žarele v posebnem, čarobnem blesku; še danes čutim globoko v srcu, da mi pojejo pesem o večni lepoti.”

  Zaključni odstavek iz knjige Klic gora

   

  Akcijska cena: 19,90 
  Redna cena: 21,90 

  Dodaj v košarico

  “Morda bo ob njegovih skromnih ocenah lastnih dejanj kdo prezrl – toda v svojih najboljših letih je bil Tine vrhunski alpinist, med najboljšimi pri nas, in med njegovimi cilji so bili alpinistični izzivi tistega časa.”
  Pavle Kozjek

 • Patagonia Vertical 2022

  42,00 
  Chaltén Massif
  Rolando Garibotti

  Rolando Garibotti

  Na skrajnem jugu argentinske Patagonije se vzdolž meje s Čilom dviga veličastna veriga gora najdrznejših oblik. V množici granitnih stebrov in sten ter v led vkovanih vrhov izstopata slovita Cerro Torre in Cerro Fitz Roy. Zaradi zanesljivih vremenskih podatkov, ki v zadnjih letih omogočajo precej natančno napoved vremena, se je način plezanja v Patagoniji korenito spremenil. Kljub obilici slabega vremena dobro pripravljene in informirane naveze lahko izkoristijo tudi najkrajša obdobja lepega vremena. Pri načrtovanju uspešnega vzpona, ki ga je treba prilagoditi pričakovanemu obdobju lepega oziroma za plezanje primernega vremena, je poleg poznavanja smeri ključnega pomena logistika dostopa, sestopa in morebitnega umika. Vse to in še veliko več prinaša 3. izdaja kompletnega alpinističnega vodnika po gorah nad Chaltenom, ki ga je avtor Rolando Garibotti označil za svoje življenjsko delo. Poleg natančnih skic, vrisov in opisov smeri so pri večini vzponov navedeni tudi priporočljivi dostopi in sestopi ter potrebna plezalna oprema in strategija vzpona. Kot eden najboljših poznavalcev teh gora s 30-letnim plezalskim stažem je vodnik obogatil z izčrpnim zgodovinskim orisom področja in plezanja ter koristnimi splošnimi informacijami. Naravnost osupljivo je, koliko kvalitetnih smeri ponujajo gore nad Chaltenom in kako močan pečat so v teh stenah pustili tudi slovenski plezalci. V vodniku so dokumentirani vsi pomembnejši vzponi slovenskih alpinistov.

  O avtorju

  Rolando Garibotti, gorski vodnik in fotograf, je odraščal v Barilochah na severu Patagonije. Skupino Fitz Roya je prvič obiskal leta 1986, ko je kot 15-letnik z leto starejšim vrstnikom preplezal Agujo Guillaumet. Med njegove najpomembnejše vzpone spadajo prvi kompletni vzpon preko severne stene Fitz Roya leta 1996, prvi vzpon prek severne stene Cerro Torreja leta 2005 (El Arca  de los Vientos s Salvaterro in Beltramijem) ter dolga desetletja najbolj zaželeni prvenstveni vzpon – prečenje Cerro Torreja (Travesía del Torre s Colinom Haleyem) leta 2008. Vse vzpone je opravil v alpskem slogu. Leta 2009 mu je italijanska vlada za njegovo športno kariero podelila častni naziv Cavaliere (vitez). Slovenski publiki se je predstavil na festivalu gorniškega filma leta 2010.

  Prva izdaja vodnika je na 38. mednarodnem festivalu gorniškega filma in literature Banff 2013, prejela prvo nagrado v kategoriji vodniške literature.

   

  banff_award_winner_logo_2013

   

  42,00 

  Dodaj v košarico

  V tretji razširjeni in obnovljeni izdaji je dodanih preko 50 novih smeri, ki so bile splezane od leta 2016.

 • Brezpotja

  Akcijska cena: 29,00 
  Redna cena: 32,00 
  Od Grintovcev do Zahodnih Julijcev
  Vladimir Habjan

  Od Grintovcev do Zahodnih Julijcev
  Vladimir Habjan

  Tretja, temeljito prenovljena in razširjena izdaja

  Od prve izdaje vodnika leta 1999 se je marsikaj spremenilo, tako v gorah kot v samem pristopu do hoje po brezpotjih. Nekatere stezice so bolj uhojene, druge še bolj zaraščene. Naraslo pa je tudi število ljubiteljev brezpotij, ki že dolgo niso več tabu, vodeni izleti v brezpotja pa nobena redkost več. Zaradi boljše pripravljenosti in opremljenosti se gorniki vse pogosteje lotevajo tur, ki so bile še nedolgo tega v domeni alpinistov.

  Nova izdaja prinaša izbor avtorjevih najljubših brezpotnih tur in lažjih alpinističnih smeri do II. težavnostne stopnje, kar je v precejšnji meri vplivalo tudi na sam nabor tur. Prenovljeni vodnik je vsebinsko in geografsko razširjen, saj je opisanih tudi nekaj bolj ali manj drznih pristopov in zračnih prečenj v italijanskih Zahodnih Julijcih ter Julijskih Predalpah (Rabeljske špice, Visoka Bela špica, Montaž iz Dunje, prečenje Muzcev …). Skupno število tur je tako v novi izdaji precej naraslo, s 50 na 70, 26 vzponov je novih. Vodnik je obogaten z novimi fotografijami in preglednimi akvarelnimi skicami Danila Cedilnika – Dena, ki pri vodniku sodeluje že od samega začetka.

  Za konec pa še avtorjeva misel iz uvodnega besedila: »Brezpotja so iskanje, izgubljanje, tipanje v neznanem, pričakovanje, razreševanje nejasnosti … skratka, raziskovanje. Doživljam jih kot popolno svobodo. Pred novimi cilji čutim notranjo napetost, ki se na turi spremeni v neizmerno uživanje ob odkrivanju novega. Upam, da boste podobno čutili tudi vi, ko se boste podali na opisane ture.«

   

  AKCIJA
  Ob nakupu vodnika, nudimo 20% popust pri spletnem nakupu zemljevidov Sidarta.V košarici uporabite kupon brezpotja20!

   

  Akcijska cena: 29,00 
  Redna cena: 32,00 

  Dodaj v košarico

  Knjiga je namenjena izkušenim gornikom in posvečena manj znanim in redko obiskanim predelom naših gora.

 • Bohinjske gore

  Akcijska cena: 24,00 
  Redna cena: 26,00 
  Julijske Alpe
  Tine Mihelič

  Tine Mihelič

  Zadnjim odstavkom Tinetovega uvoda ni veliko za dodati …

  “Zlatorogovih draguljev ne najde vsakdo. Zagotovo ne ležijo doli na plažah med množico nedeljskih kopalcev. Tudi na plehkih zabaviščih jih ni najti. Kdor jih hoče poiskati, se bo moral že bolj potruditi. Če mu ne bo žal kakega žulja ali litra znoja, bo vsaj enega zanesljivo našel. Zlatorogov zaklad je namreč velik, nekdaj smo celo mislili, da neizmeren. Danes vemo, da ni neizčrpen in večen. Prav vsi, Bohinjci in naši gostje, ga moramo varovati, saj ga želimo čim bolj nedotaknjenega izročiti svojim otrokom.
  Vabilo v Bohinj je poslano na različne naslove. Namenjeno je tako skromnim vandrovčkom kot mojstrom visokih gora. K spoznavanju Bohinja bo vsakdo pristopil na način, ki je v skladu z njegovimi željami in sposobnostjo. Zahtevnost izletov in gorskih tur se v knjigi počasi stopnjuje, zato bo lahko služila tudi kot učbenik v bohinjski “planinski šoli”. Kdor jo bo uspešno opravil, bo ob spoznavanju lepot Bohinja dozorel v dobrega gornika. Srečno!

  Vodnik sem napisal izključno na temelju lastnih izkušenj, saj sem prehodil prav vse opisane poti in brezpotja. K mnogim se vračam vsako leto. Interpretacija dolgoletnega pohajanja po bohinjskih gorah je torej povsem osebna. Nanje gledam pač z očmi zaljubljenca. Kako so mikavne in zapeljive!”
  Tine Mihelič

  Brezplačna poštnina!

  Akcijska cena: 24,00 
  Redna cena: 26,00 

  Dodaj v košarico

  Tine Mihelič 

  (1941–2004) je legendarni pisec gorskega leposlovja ter nepozabnih vodnikov.
  Prenovljeni in dopolnjeni izdaji je Peter Pehani dodal še vrsto zanimivosti, povezanih z gorniško zgodovino in bohinjskimi gorami. Vsi opisi so bili preverjeni in osveženi, jedro vodnika pa ostaja Tinetovo.

 • Jelka Godec Schmidt M047

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M025

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Beri dalje
 • Jelka Reichman M050

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M051

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M052

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M053

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Maja Lubi M049

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Marta Bartolj M048

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M018

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M064

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M067

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Beri dalje
 • Jelka Reichman M065

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Sanja Žagar M068

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 80×80 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Mojca Cerjak M069

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 80×80 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M070

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 80×80 mm.

  3,00 

  Beri dalje
 • Jelka Reichman M071

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 80×80 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M046

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy – oval 90×55 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M045

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy – oval 90×55 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M044

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy – oval 90×55 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M043

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy – oval 90×55 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M042

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy – oval 90×55 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Kristina Krhin M023

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Marjanca Jemec Božič M057

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Marjanca Jemec Božič M058

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Marjanca Jemec Božič M032

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Marjanca Jemec Božič M030

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

   

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M029

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M028

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M024

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M021

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M017

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M012

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 80×80 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Ančka Gošnik Godec M059

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Ančka Gošnik Godec M011

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 80×80 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Ančka Gošnik Godec M061

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 80×80 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Zorana Živić M062

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Ančka Gošnik Godec M060

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Zorana Živić M063

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 95×65 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M007

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 80×80 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M006

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 80×80 mm.

  3,00 

  Beri dalje
 • Jelka Reichman M005

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 80×80 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M003

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 80×80 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M002

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 80×80 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M001

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 80×80 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M054

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 80×80 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M055

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 80×80 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Jelka Reichman M056

  3,00 
  magnet

   

  Magnet epoxy 80×80 mm.

  3,00 

  Dodaj v košarico
 • Poštna znamka C

  1,57 

  Znamka vrednosti C je namenjena standardnim pismom za tujino.

  Naročiti jih je možno samo skupaj z voščilnicami.

  1,57 

  Dodaj v košarico
 • Poštna znamka A

  0,75 

  Znamka vrednosti A je namenjena standardnim pismom za notranji promet.

  Naročiti jih je možno samo skupaj z voščilnicami.

  0,75 

  Dodaj v košarico
 • Akcija!

  Ančka Gošnik Godec K223

  9,90 
  10 voščilnic

  Komplet vsebuje
  10 voščilnic
  (5 motivov x 2)
  velikosti 16×11,5cm
  in kuverte.

  Brezplačna poštnina pri nakupu nad 9,99 eur.

  9,90 

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Istra

  Akcijska cena: 29,00 
  Redna cena: 32,00 
  Plezališča brez meja

  Plezališča brez meja

  Posodobljena izdaja vodnika Plezališča brez meja. Vodniček iz daljnega 1999 je prerastel v zajetno štiristo stransko z vrhunskimi fotografijami in skicami opremljeno knjigo, kjer je trenutno zbrano vse, kar je v plezalskem smislu obiska vredno na tem enkratnem plezalskem področju.
  V knjigi je predstavljenih 32 plezalnih področij Istre med Trstom in Reko in opisanih in vrisanih preko 3100 odlično zavarovanih in opremljenih smeri.
  Vodnik je plod sodelovanja plezalcev vseh treh dežel, informacije zanj pa so prispevali vsi glavni opremljevalci smeri. Vodnik je petjezičen, domačim jezikom, slovenščini, italijanščini in hrvaščini, sta dodana še nemški in angleški prevod.

  Akcijska cena: 29,00 
  Redna cena: 32,00 

  Dodaj v košarico
 • Akcija!

  Sanja Žagar K225

  9,90 
  10 voščilnic

  Komplet vsebuje
  10 voščilnic
  (5 motivov x 2)
  velikosti 13,2×13,2cm
  in kuverte.

  Brezplačna poštnina pri nakupu nad 9,99 eur.

  9,90 

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Akcija!

  Zorana Živić K221

  9,90 
  10 voščilnic

  Komplet vsebuje
  10 voščilnic
  (5 motivov x 2)
  velikosti 16×11,5cm
  in kuverte.

  Brezplačna poštnina pri nakupu nad 9,99 eur.

  9,90 

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Kot kamen v rečnem toku

  Akcijska cena: 19,00 
  Redna cena: 21,90 
  Mauro Corona, prevod Jernej Šček

  Mauro Corona sodi med plodovitejše in uspešnejše italijanske pisatelje, na vsak način pa se lahko le malokdo “pohvali” s tako nenavadno in razgibano življenjsko zgodbo. Ne glede na to, da je danes v Italiji poznan predvsem kot pisatelj, katerega knjige so izšle v milijonskih nakladah, je tudi izjemen kipar v gorniških krogih pa poznan predvsem kot vrhunski alpinist in pionir furlanskega prostega plezanja.

  Njegovo otroštvo je zaznamovala skromnost trdega hribovskega življenja nad dolino Vajont in “slovitim” jezom nad Ertom, kjer je katastrofa odplaknila dolino in 2000 življenj, grobi oče, odsotna mati, divji lov, pijančevanja, težaško delo fizičnega delavca v kamnolomu, rezbarjenje, vmes pa, kot rdeča nit in svetli trenutki, plezanje in gore.

  Je avtor več kot trideset knjižnih uspešnic, ki so izšle v milijonskih nakladah. Njegove knjige so bile prevedene v številne svetovne jezike, od francoščine in nemščine do romunščine in kitajščine.

  Corona je bil vrhunski alpinist, sodi med Italijanske pionirje prostega plezanja in enega izmed markantnejših predstavnikov druščine, katerih se zaradi težkih previsnih smeri, ki so jih plezali v previsih nad Ertom prijelo ime “Zoo di Erto”.

  V Dolomitih je splezal preko tristo prvenstvenih smeri, večina ekstremnih, niti ne toliko v smislu težavnosti kot skrajne nevarnosti. Prevandral je svet od Grenlandije do Kalifornije, s prijateljem in soplezalcem Mauriziom Zanollo – Manolom pa smo ga v osemdesetih lahko pogosto videli tudi v Paklenici.

  Njegova pisateljska pot se je po čistem naključju začela leta 1997, ko mu je prijatelj objavil nekaj kratkih zgodb v beneškem dnevniku Il Gazzettino. Odtlej je prejel številne prestižne literarne nagrade, med drugim Bancarella leta 2011 za roman La fine del mondo storto (Konec pokvarjenega sveta, 2010), Mario Rigoni Stern in Campiello leta 2014 za roman La voce degli uomini freddi (Glas hladnih ljudi, 2013).

  V sedemdesetih se je Corona preživljal kot kamnosek v kamnolomu marmorja pod goro Buscada. To so bila leta, ko je predvsem plezal in rezbaril. Kot umetnik se je »rodil« nekega jutra leta 1975, ko je zbiratelj Renato Gaiotti iz Saliceja med naključnim sprehodom mimo njegovega ateljeja in izložbe vstopil in pokupil vse tam razstavljene skulpture. Kmalu zatem mu je naročil leseni Križev pot za štivansko cerkev v Sacileju (Chiesa di San Giovanni Battista), ki je še danes, po besedah samega Corone, njegovo življenjsko delo. Honorar je porabil za kiparsko orodje in šolanje pri priznanem mojstru lesa Augustu Murerju v ladinski vasi Falcade.

  Akcijska cena: 19,00 
  Redna cena: 21,90 

  Dodaj v košarico

  Romanizirana avtobiografija, v kateri se avtorjeva življenska pot prepleta z gorjanskimi zgodbami in razmišljanji o naravi. Prevajalec Jernej Šček je zapisal: »Gora je tisto, za kar v knjigi gre, pa čeprav jo je treba poiskati med vrsticami.«

   

   

 • Igra in biseri

  Akcijska cena: 19,00 
  Redna cena: 21,90 
  Kako sem hčerki z alpinizmom razložil življenje
  Bogdan Biščak

   

  Bogdan Biščak, 1958, je eden izmed vidnejših predstavnikov alpinistične generacije »osemdesetih«. Generacije, ki je v 80. letih, to je v času, ko je bil alpinizem vse, kot je to lepo povedal Tadej Golob, slovenski alpinizem postavila v vrh svetovnega. Plezal je v Alpah, Andih, Himalaji in Karakorumu. Skupaj z Radom Fabjanom in Matevžem Lenarčičem so kot prvi Slovenci priplezali na vrh Fitz Roya in Cerro Torreja, kot član odprave v Karakorum se je – tako kot Viki Grošelj, Pavle Kozjek in Andrej Štremfelj – v enem tednu povzpel na dva osemtisočaka: Broad Peak in Gasherbrum II. Plezal je skoraj izključno v ozkem krogu prijateljev, kar je odločilno oblikovalo njegovo alpinistično izkušnjo.

   

  Miha Lampreht je o knjigi zapisal:

  Slovenski Bushido – kodeks Alpinista
  Bogdan razgrne postoterjen odmev velikih dnevov »postojnske četvorke«, literarno prepletenih z intimnim pogovorom hčere in očeta, o vrednotah, presežnem in čisti duši, ki prefinjeno odstira tančice spoznanja in bogastvo življenja; strastno življenje Alpinista in njegovo nevarno igro. Toliko globokih misli, resnic, samoizpraševanj …

  Brezplačna poštnina!

  Akcijska cena: 19,00 
  Redna cena: 21,90 

  Dodaj v košarico

  “… Od časov, ki jih opisuje Bogdan, je napredovalo marsikaj. Oprema, vremenske napovedi, pametnejši smo za taktična spoznanja…, ampak alpinizem sam pa, kot da je z vsem temnekaj izgubil. Igra in biseri je pripoved o časih, ko je bil alpinizem vse.”

  Tadej Golob

 • Sneg na zlati veji

  Akcijska cena: 19,00 
  Redna cena: 21,90 
  Igor Škamperle

  Avtobiografsko delo Igorja Škamperleta je njegov literarni prvenec, ki ga je napisal pri svojih tridesetih, ko se je umaknil iz vrhunskega alpinizma in se posvetil filozofiji in literaturi.

  Dopolnjena druga izdaja je opremljena z dragocenim slikovnim materialom, avtor je dodal izčrpno spremno besedo in nastopajoče poimenoval s pravimi imeni.

  Osrednja tema pričujočega romana zajema mladostno obdobje odraščanja in zorenja, veselje nad spoznavanjem narave ter ljubezen do gora in plezanja.

  Popisi alpinističnih vzponov in obiski gora se naslanjajo na realna doživetja v domačih stenah ter gorah Centralnih Alp, Škotske, Severne Amerike, Andov in Himalaje. Prepletajo se z izkušnjami in spoznavanjem vseh tistih sestavin, ki, tako ali drugače, na poti skozi svet in življenje predstavljajo del človekovega vsakdana.

   

  Recenzija knjige – Miha Lampreht

  Škamperletovo delo sodi v antologijo gorniške literature. Je hkrati dokument izginulega časa, če imamo v mislih mladostno zagnanost, energijo, zanesenjaštvo, navdušenje nad hribi, plezanje neke generacije. Ob bok udarni navezi »Treh mušketirjev« (Knez, Karo, Jeglič), postavlja »Postojnsko četvorko« (Mezgec, Biščak, Škamperle, Fabjan), ki ju sicer ne moremo linearno primerjati, a je slednja s svojim psihogramom in vzponi nedvomno pustila močno sled na slovenski plezalski sceni.  Sneg na zlati veji je hkrati več od gorniške literature, v kateri se ujameta popolna pripovedna forma in bogata plezalska izkušnja. Fabulativni okvir zgodbe združuje pisca, trubadurja, filozofa, literata z visoko postavljeno letvico v slogu, kot tudi plezalca, uživača, raziskovalca, častilca narave in sveta, ki išče izzive in smisel na izviru vesolja. To je čas neke generacije, njihova dejanja in vrednote.

  Pisatelj nas spočetka odkrito popelje skozi družbeno-politični melanž onkraj državne meje, sredi sedemdesetih let  (dvojezičnega in večkulturnega) napetega sistema na Tržaškem, kjer razgrinja zavedne slovenske družine, njihov domorodni odnos do slovenskega jezika, naroda in kulture, hkrati pa glavnega  protagonista kasneje postavi v kontekst ukaželjnega prišleka v »matično« slovensko sredino (internat v Postojni), kjer ga novo življenje, tudi grobo in neupravičeno, pahne v stigmatiziran okvir tedanjega tržaškega fašističnega miljeja.

  Avtobiografija in deloma fikcija je veličastna hvalnica mladosti in nebrzdano pulzirajoče energije, hkrati je tudi elegija izštevanja časa, pogumnih in tveganih dejanj. Pisatelj v komentarju k prenovljeni izdaji (izvirna izdaja leta 1992, Založništvo tržaškega tiska) poudari filozofsko-zgodovinski in literarno-mitski pomen naslova Sneg na zlati veji, ki ga v Eneidi omenja pesnik Vergil in nam »kot prispodoba omogoča vpogled v skrivnost bivanja«.

  Škamperle ostaja zvest svojemu pogledu, kanonu (in) ali molitvi, hkrati pa kot filozof, analitik, profesor (podobno kot v romanu Kraljeva hči, izid leta 1997) zavestno prestopa okvire racionalnega in kot alkimist,  iskalec kamna modrosti, vstopa v polja presežnega, mističnega. S svojo iskrivo in jasno pripovedno močjo proces postopnega dozorevanja osebnosti in njene zavesti blagoglasno in z vrhunskim slogom kot setev preliva na bralca. Doživetje gora na podoben način kot C. G. Jung v Rdeči knjigi razvija kot proces individuacije … V tem smislu niza skrbno izbrane vzpone v domačih gorah, v Paklenici, Dolomitih, ameriških Yosemitih, v steni južnoameriške Aconcague in naposled v himalajski Annapurni.

  Njegov poglavitni navdihovalec in sogovornik so gore in želja, »da bi v njih izrazil in s tem ustvaril smisel svojega bivanja«. Himalajski svet vanj vstopa na drug, duhovni način, tako da se je »njegova duša spremenila in drugače gleda na svet«. Na ta način se zave tudi »lastne majhnosti in hkrati svobode, ki jo prinaša čut brezmejnih širjav in njihova praznina«.

  Južna stena Aconcague mu šepeta in »od vsepovsod vrši, a svet se na vse strani zliva v praznino, v jezero na vrhu gore, ki je črta z nebom. Potrebuje človek res toliko gluhe samote za srečo?«.

  Kot o metafori duhovne rasti se med drugim sprašuje o smislu gora in skozi dialoge sklene: »Ima ga. Odpira nam novo obzorje, v katerega bomo prišli z vzponom nanjo.« … In spet drugje sklene: »Gora spremeni človeka.«

  »Kako dobro je včasih priti na vrh, da na svet gledaš navzdol. Boljši človek postajaš. Predrzne ideje so ostale nekje spodaj, utapljajo se z mračinami, tam, kjer so prej zevali prepadi. Tu ostanejo le še stvari same, tiho položene naokrog. Vaza prečudnih oblik: rišem črte in krogce in v dotiku blazinic se približujeta dva svetova, zemlje in neba; ali pa si le ti otrok njiju obeh?«

  Sneg na zlati veji je poklon čisti (in nevarni) igri in magični privlačnosti gora. Avtor priznava, da je »alpinizem hotel živeti scela, od zaprisežene klasike, baročnega preigravanja in rokokojske lahkotnosti do modernih preizkusov, in iskal novih poti, kot bi se duh, ki je prehajal vame iz neznanih globin, moral izraziti prav v tem početju«. Prepriča nas, da mu je to uspelo!

  Bralec bo knjigo po prvem branju ponovno vzel v roke, bržda ne toliko zaradi pomenljive faktografije nekega obdobja, tem bolj zaradi simbolne in duhovne razsežnosti svobode, ki jih reševanje ugank tistega (čeprav samoupravno socialističnega) časa in prostora, spretno in prepričljivo niza od prve do zadnje strani. Roman prepleta tudi ljubezensko zgodbo. Avtor se razgali v svoji deviškosti in deškosti, hkrati pa obudi spomin tudi na protagoniste plezanja, ki jih ni več med nami (Nejc, Franček, Pavle, Hipi, Andreja …) ali na tiste, ki jih je tok časa bodisi oddaljil na (navidezne) periferije življenja bodisi na druge celine.

  Tisti, ki smo zbliza ali zdaleč vonjali in okušali plezalski čas Igorja Škamperleta, knjigo sprejemamo malone z obredno naklonjenostjo. Mlajša generacija bralcev, plezalcev ali raziskovalcev »nekoristnega« sveta, bo nemara s pomočjo Snega na zlati veji bolje razumela mejnike preteklosti, hkrati pa se bo bržda tudi laže odločala na križpotjih iskanj lastne sedanjosti.

  Brezplačna poštnina!

  Akcijska cena: 19,00 
  Redna cena: 21,90 

  Dodaj v košarico

  Gre za eno izmed redkih knjig, ki izvrstno oriše duh časa in alpinistično sceno v osemdesetih.

 • V kamen vklesane zgodbe

  Akcijska cena: 19,00 
  Redna cena: 23,90 
  Andreja Humar

  Metod Humar (1939-2012) je sodil med najboljše kamniške in slovenske alpiniste povojne generacije, prve, ki ji je bilo dano oditi in plezati v Himalaji. Leta 1965 sta z Ljubom Juvanom med poskusom vzpona na Kangbachen dosegla Koto 7535, danes poimenovano Yalung Ri, in ostala še dolgo imetnika slovenskega in jugoslovanskega višinskega rekorda.
  Metod ni slovel le kot vrhunski plezalec, reševalec in avtor prvenstvenih smeri v domačih Kamniških Alpah,ampak tudi kot nenadkriljiv pripovedovalec in šaljivec. S svojimi zgodbami je držal pokonci celotna omizja in ob tem je uživalo tako občinstvo kot pripovedovalec.
  Veliko o njegovem svetlem in unikatnem značaju pove tudi pričujoča knjiga, ki je polna optimizma in dobre volje, kljub temu da je nastala tako rekoč na smrtni postelji. Leta in leta je Metod odlagal zamisel, da bi zgodbe svoje alpinistične in življenjske poti spravil na papir. Ko je bil soočen z diagnozo pljučnega raka v zadnjem stadiju, se je odločil. Nečakinji Andreji in “občinstvu” (Marku Prezlju in Danilu Cedilniku – Denu) je pripovedoval zgodbo za zgodbo. Bolezen je bila hitrejša in marsikaj je mogoče ostalo nezapisano ali ne povsem razjasnjeno. A na neki način mu je prav pripovedovanje zgodb in delo na knjigi, ki je s prekinitvami trajalo nekaj mesecev, osmislilo in olajšalo neizogibno slovo.
  Če se danes fotografira preveč, se je nekoč praviloma premalo. Posnetki, objavljeni v knjigi, so pobrani iz Metodovih družinskih albumov, zaprašenih kovčkov z diapozitivi ter osebnih arhivov njegovih prijateljev in soplezalcev. Marsikateremu se že poznajo leta, vendar vsi, brez izjeme, verno prikazujejo duh časa in skupaj z zapisanimi zgodbami tvorijo dragocen dokument Metodove generacije.

  Brezplačna poštnina!

  Akcijska cena: 19,00 
  Redna cena: 23,90 

  Dodaj v košarico

  “Metod je znal navdušiti ljudi.
  Znal je živeti.
  Živeti!
  Iskreno in spontano.

  Le komu je danes še dano to (pra)znanje?”

  (Iz predgovora Marka Prezlja)

 • Pravljične poti brez meja

  Akcijska cena: 29,00 
  Redna cena: 31,90 
  Družinski izleti
  Irena Cerar

  Kot se za Pravljične poti spodobi, je po sedmih letih raziskovanja in potepanja po slovenskem zamejstvu, izšla že četrta knjiga pravljičnih poti Irene Cerar.
  Po Pravljičnih poteh Slovenije, Pravljičnih poteh v zgodovino in Kamniških pravljičnih poteh so Pravljične poti brez meja zagotovo največji zalogaj tako za avtorico kot za vse ostale sodelujoče.

  Nominacija za NAJ KNJIGO 2021.

   

  Gre verjetno za najpopolnejši izletniški vodnik po slovenskem zamejstvu, bogato opremljen s fotografijami, ki prikazujejo vso lepoto in pestrost pokrajin onstran meje. Dvojezični zemljevidi z vrisanimi poteki opisanih izletov pripomorejo k preglednosti in lažji orientaciji.
  V knjigi je opisanih 50 izletov, ki si sledijo od Tržaškega zaliva preko Krasa, Rezije, Nadiške, Terske in Kanalske doline na Koroško ter vzdolž Karavank do Štajerske, Porabja in pokrajin ob Muri. Obmejni hrvaški in istrski izleti, kjer je avtorica iskala in našla predvsem bogate medkulturne povezave, zaokrožijo niz ciljev vzdolž naše meje.
  Knjiga sledi preizkušeni zasnovi Pravljičnih poti in predstavi tudi 52 ljudskih pravljic in pripovedk, povezanih z opisanimi kraji. Zgodbe so ilustrirali priznani slovenski avtorji in avtorice različnih generacij: Marta Bartolj, Nenad Cizl, Bojana Dimitrovski, Milan Erič, Jelka Godec Schmidt in Peter Škerl.
  Dodobra premišljen izbor ciljev, ki so poznavalsko in poljudno predstavljeni, ljudskih pripovedk in pravljic ter vrhunske ilustracije in fotografije daleč presega zasnovo klasičnega družinskega izletniškega vodnika.

  Gre za precej več. Za potopisno in literarno popotovanje po zamejskih krajih, ki so med matičnimi Slovenci žal premalo poznani, ter po naravni in kulturni dediščini onkraj meje, kamor se lahko mirno odpravimo sami ali z otroki.

  Poštnina gratis.

   

  Akcijska cena: 29,00 
  Redna cena: 31,90 

  Dodaj v košarico

  Ne glede na trenutno situacijo je zdaj pravi čas za načrtovanje in sanjarjenje brez meja. In prve meje, ki se bodo odpirale, bodo zagotovo meje sosednjih držav.

 • Iskalci svobode

  Akcijska cena: 20,00 
  Redna cena: 23,90 
  Bernadette McDonald

  Sredi sedemdesetih let 20. stoletja so začeli alpinisti v Zahodni Evropi z enim očesom pogledovati proti vzhodu celine, proti Poljski. Od tam so prihajale vesti o nekih fantih, ki v Hindukušu plezajo nore stvari, nekatere celo pozimi. Bolj ko so se večali njihovi uspehi, bolj so naraščali njihovi apetiti po himalajskih vzponih. Zaradi tlačiteljskega komunističnega sistema in nerazvitega gospodarstva so živeli v težavnih razmerah, ki niso dopuščale prostih prehodov državne meje in nakupov alpinistične opreme v trgovinah, ker teh enostavno ni bilo. Zato so se morali znajti po svoje. Postali so mojstri improvizacije in iskanja lukenj v sistemu. Nekateri so postali mojstri tihotapljenja in tako razvili svoje preprodajalske sposobnosti, da so po padcu komunističnega režima postali uspešni izvozno-uvozni podjetniki. Zaradi težkih življenjskih razmer so precej zaostajali za zahodnoevropskimi alpinisti. Če so hoteli ujeti himalajski vlak, ki je že zdavnaj odpeljal, so morali pohiteti. Tu je  na sceno stopil karizmatični vodja odprav Andrzej Zawada, ki je dojel, da bodo pobegli vlak ujeli in celo prehiteli le z dejanji, ki jih ni storil še noben drug pred njimi. Edina logična možnost, ki jim je preostala, so bili zimski vzponi na osemtisočake in pristopi po novih, prvenstvenih smereh. Začelo se je s prvim zimskim vzponom na Everest. Leszek Cichy in Krzysztof Wielicki sta 17. februarja 1980 dosegla vrh, to je bil obenem tudi prvi zimski vzpon na katerikoli osemtisočak. Alpinistična javnost je osupnila, vendar je bil to šele začetek. Imena, kot so Jerzy Kukuczka, Voytek Kurtyka, Wanda Rutkiewicz, Artur Hajzer in še mnoga druga, so postala sinonim za težke zimske in prvenstvene vzpone v Himalaji. Jerzy Kukuczka je drugi za Messnerjem osvojil himalajsko krono – vseh 14 osemtisočakov. To je storil v skoraj pol krajšem času kot Messner in na mnogo težji način – štiri je preplezal pozimi in deset po novih smereh. Reinhold Messner mu je poslal čestitko: Ti nisi drugi, ti si zmagovalec. Osemdeseta leta so bila zlata doba poljskega alpinizma. V vsega osmih letih so opravili sedem prvih zimskih vzponov na osemtisočake. V teh letih se je ponesrečilo kar nekaj vodilnih poljskih alpinistov in zagon je uplahnil. V reviji National Geographic je leta 2008 o poljskih alpinistih izšel članek z naslovom Ice Warriors.

  Pisateljica Bernadette McDonald opisuje takratne razmere na Poljskem in medsebojne odnose med alpinisti na osnovi večletnih raziskav in številnih razgovorov s protagonisti alpinističnih podvigov, njihovimi ženami, vdovami, otroki in ožjimi družinskimi člani. Njena pripoved je poglobljena, pretresljiva, poštena in nepristranska. Dogodke in osebe ne predstavi enostransko, temveč večplastno. Pripoved ne teče linearno v kronološkem zaporedju, temveč dinamično preskakuje med obdobji, dogodki in glavnimi junaki. Knjiga je zanimivo, mestoma napeto branje, ki bralca pritegne od prve do zadnje strani. Nehote vleče vzporednice s tedanjimi razmerami v Jugoslaviji in slovenskimi alpinisti.

   

  Akcijska cena: 20,00 
  Redna cena: 23,90 

  Dodaj v košarico

  Knjiga je prejela Boardman Taskerjevo nagrado in veliko nagrado festivala v Banffu ter bila prevedena v skorajda vse jezike dežel z alpinistično kulturo in tradicijo.

 • Komplet kolesarskih vodnikov

  Akcijska cena: 44,00 
  Redna cena: 51,80 

  Veliki kolesarski vodnik po Sloveniji in Parenzana skupaj še ugodneje.

   

  Akcijska cena: 44,00 
  Redna cena: 51,80 

  Beri dalje
 • Akcija!

  zemljevidi Sidarta

  27,26 

  Pohodniški zemljevidi Sidarta še ceneje.

   

  27,26 

  Dodaj v košarico
 • Komplet plezalnih vodnikov

  Akcijska cena: 55,90 
  Redna cena: 66,90 

  Slovenija športnoplezalni vodnik in Plezališča brez meja skupaj še ugodneje.

   

  Akcijska cena: 55,90 
  Redna cena: 66,90 

  Dodaj v košarico
 • Bohinjske gore + zemljevid Bohinj

  Akcijska cena: 29,90 
  Redna cena: 35,90 

  Akcijska cena: 29,90 
  Redna cena: 35,90 

  Dodaj v košarico
 • Gore nad Sočo + zemljevid Bovec-Trenta

  Akcijska cena: 32,90 
  Redna cena: 38,90 

  Akcijska cena: 32,90 
  Redna cena: 38,90 

  Dodaj v košarico
 • Kamniške pravljične poti + zemljevid Kamniško-Savinjske Alpe

  Akcijska cena: 31,90 
  Redna cena: 38,90 

  Akcijska cena: 31,90 
  Redna cena: 38,90 

  Dodaj v košarico
 • Komplet Klic gora – Comici

  Akcijska cena: 38,90 
  Redna cena: 45,80 

  Emilio Comici ter Klic gora skupaj še ugodneje.

  Akcijska cena: 38,90 
  Redna cena: 45,80 

  Beri dalje
 • Komplet turnosmučarskih vodnikov

  Akcijska cena: 59,90 
  Redna cena: 69,80 

  Veliki turnosmučarski vodnik in Najlepši turni smuki avstrijske Koroške skupaj še ugodneje.

   

  Akcijska cena: 59,90 
  Redna cena: 69,80 

  Dodaj v košarico
 • 111 izletov po slovenskih gorah

  Akcijska cena: 31,00 
  Redna cena: 34,90 
  Andrej Stritar

  Andrej Stritar

  Temeljito prenovljena izdaja za vse ljubitelje gora in narave. Predstavljene so ture v alpskem, predalpskem in sredogorskem svetu, opisanih pa je tudi nekaj privlačnih gorniških ciljev v Zahodnih Julijskih Alpah. Težavnostni razpon tur sega od lažjih izletov  po označenih in neoznačenih poteh do zahtevnih zavarovanih plezalnih poti in visokogorskih brezpotij. Zemljepisno izredno širok izbor ciljev, od toplih južnih predgorij do hladnih severnih pobočij najvišjih alpskih vrhov, poskrbi za pestro ponudbo v vseh letnih časih.

  Knjiga je bogato opremljena s fotografijami, natančne risbe gora, na katerih je vrisan potek opisanih poti, pa nam še dodatno olajšajo orientacijo. Razvrstitev izletov po težavnosti bralcu omogoča, da si postopoma izbira vedno težje in zahtevnejše ture, s tem pa si istočasno dviga tudi meje svojih sposobnosti.

  Brezplačna poštnina!

  Akcijska cena: 31,00 
  Redna cena: 34,90 

  Dodaj v košarico

  Velika uspešnica založbe. Izredna darilna knjiga, v kateri bo vsakdo našel sebi primerne cilje.

 • Kranjska Gora

  Akcijska cena: 9,40 
  Redna cena: 9,90 
  Jalovec - Peč - Mojstrana - Triglav
  1 : 25.000

  1 : 25.000, izletniški zemljevid

  – zemljevid zajema območje Zgornjesavske doline – “vse od Mojstrane dalje”.  Najzahodnejši vrh na zemljevidu je Mangart, severni rob zemljevida poteka po grebenu Karavank med Pečjo (Tromeja) in Kepo, vzhodni rob v liniji Kepa-Mojstrana-Debela peč in južni rob zapirajo Viševnik-Kanjavec-Trenta.

  Vsebina zemljevida:
  – markirane planinske poti, kategorizirane kot nezahtevne, zahtevne in zelo zahtevne,
  – sprehajalne in izletniške poti,
  – kolesarske poti,
  – pohodne poti Via Alpina, Alpe-Adria in Juliana trail,
  – poteki turnih smukov,
  – naravne in kulturne zanimivosti,ferate, kolesarske proge za spust …

  Uporabnikom satelitske navigacije (GPS) sta namenjeni dve koordinatni mreži, pravokotna z Gauss-Krügerjevo projekcijo in geografska (WGS84).

  Na hrbtni strani so opisane označene kolesarske poti. Vsakemu opisu je dodan višinski diagram. V tabeli so zbrane sprehajalne poti z označbami dolžine, časovnico in težavnostjo.

  Ob nakupu katerihkoli dveh zemljevidov je poštnina brezplačna!

   

   

  Akcijska cena: 9,40 
  Redna cena: 9,90 

  Dodaj v košarico
 • Spletni popust “ni-da-ni”

   

 • Veliki turnosmučarski vodnik

  Akcijska cena: 31,90 
  Redna cena: 34,90 
  Igor Jenčič

  Igor Jenčič

  V tretji, posodobljeni in razširjeni izdaji je predstavljenih 143 turnosmučarskih ciljev s preko 80 variantami vzponov in spustov ter dodatnimi cilji v bližini. Poleg temeljite posodobitve ter novih smukov so pomembna obogatitev vodnika opisi zahtevnejših alpinističnih spustov, ki jih je prispeval Marko Kern.

  Poleg vseh pomembnejših turnosmučarskih področij v Sloveniji so predstavljeni tudi najlepši turni smuki v italijanskih Zahodnih Julijcih ter avstrijskih deželah Koroški, Štajerski, Salzburški in Vzhodni Tirolski. Avtorjevo vodilo je bila predstavitev najzanimivejših turnih smukov v krogu 250 km oziroma 3 ure vožnje iz osrednje Slovenije. Ture so praviloma izvedljive v enem dnevu, razen turnih smukov z veliko višinsko razliko.

  Večina od opisanih smukov je srednje zahtevnih, nekaj je lahkih in primernih tudi za začetnike, najtežje ture in variante pa so že resni alpinistični spusti, primerni le za najbolj izurjene smučarje.

  Brezplačna poštnina.  Akcijska cena: 31,90 
  Redna cena: 34,90 

  Dodaj v košarico

  Avtorjevo vodilo pri izboru tur je bilo slovenskemu smučarju ponuditi najzanimivejše in najlepše turne smuke v krogu 250 km oziroma 3 ure vožnje iz Ljubljane.

 • Najlepši turni smuki avstrijske Koroške

  Akcijska cena: 31,00 
  Redna cena: 34,90 
  Izborni turnosmučarski vodnik
  Mitja Peternel

  Mitja Peternel

  Prenovljena izdaja temelji na vodniku, ki je prvič izšel leta 2011. V posodobljeni in razširjeni izdaji je prvotnim 78 turnim smukom dodanih  preko 40 novih ciljev, ki segajo od sredogorja pa vse do najvišjega avstrijskega vrha, 3798 metrov visokega Großglocknerja. V novi izdaji je tako opisanih 120 vrhov, vse spremembe na terenu pa so ažurirane in posodobljene. Pri večini ciljev so dodatno opisane še možnosti vzpona in spusta s sosednjih vrhov, ki ponudbo vodnika razširijo na skoraj 180 ciljev.

  Večina opisanih tur sodi med kondicijsko in tehnično srednje zahtevne in so tako z opisanimi dodatnimi možnostmi primerne za najširši krog smučarjev. Nekaj vrhov je povsem nezahtevnih in primernih za turnosmučarske novince, na svoj račun pa bodo prišli tudi tisti, ki obvladajo smučanje po najzahtevnejšem terenu.

  Vse ture so izvedljive v enem ali dveh dneh, saj je večina izhodišč od karavanškega predora dosegljiva v dobri uri.

  Knjiga je dobrodošla tudi za deskarje, saj posebna rubrika v vodniku opozarja na primernost cilja za vzpon in spust z desko.

  Brezplačna poštnina!

  Akcijska cena: 31,00 
  Redna cena: 34,90 

  Dodaj v košarico
 • Akcija!

  Jelka Reichman K207

  9,90 
  10 voščilnic

   

  Komplet vsebuje
  10 voščilnic
  (5 motivov x 2)
  velikosti 16×11,5cm
  in kuverte.

  Brezplačna poštnina pri nakupu nad 9,99 eur.

   

   

  9,90 

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Akcija!

  Jelka Reichman K207/5

  5,40 
  5 voščilnic

  Komplet vsebuje
  5 voščilnic
  (5 motivov x 1)
  velikosti 16×11,5cm
  in kuverte.

  5,40 

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Akcija!

  Zimska krajina K226

  9,90 
  priloženi lističi z voščilom v štirih jezikih

  Komplet vsebuje
  10 voščilnic
  (5 motivov x 2)
  velikosti 21,5×10,7cm
  in kuverte.

  Kompletu so priloženi lističi z voščilom v štirih jezikih.

  Brezplačna poštnina pri nakupu nad 9,99 eur.

  9,90 

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Akcija!

  Zimska krajina K501

  9,90 
  priloženi lističi z voščilom v štirih jezikih

   

  Komplet vsebuje
  10 voščilnic
  (2 motiva x 5)
  velikosti 21,5 x10,7cm
  in kuverte.

  Kompletu so priloženi lističi z voščilom v štirih jezikih.

  Brezplačna poštnina pri nakupu nad 9,99 eur.

  9,90 

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Akcija!

  Martin Goričanec K208

  9,90 
  priloženi lističi z voščilom v štirih jezikih

   

  Komplet vsebuje
  10 voščilnic
  (5 motivov x 2)
  velikosti 21,5×10,7cm
  in kuverte.

  Kompletu so priloženi lističi z voščilom v štirih jezikih.

   

  Brezplačna poštnina pri nakupu nad 9,99 eur.

  9,90 

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Akcija!

  Jelka Reichman K206

  9,90 
  10 voščilnic

   

  Komplet vsebuje
  10 voščilnic
  (5 motivov x 2)
  velikosti 13,2×13,2cm
  in kuverte.

  Brezplačna poštnina pri nakupu nad 9,99 eur.

  9,90 

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Akcija!

  Jelka Reichman K206/5

  5,40 
  5 voščilnic

  Komplet vsebuje
  5 voščilnic
  (5 motivov x 1)
  velikosti 13,2×13,2cm
  in kuverte

  5,40 

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Akcija!

  Ančka Gošnik Godec K186

  9,90 
  10 voščilnic/pobarvank

   

  Komplet vsebuje
  10 voščilnic/pobarvank
  (5 motivov x 2)
  velikosti 16×11,5cm
  in kuverte.

  Brezplačna poštnina pri nakupu nad 9,99 eur.

  9,90 

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Akcija!

  Ančka Gošnik Godec K186/5

  5,40 
  5 voščilnic

  Komplet vsebuje
  5 voščilnic
  (5 motivov x 1)
  velikosti 16×11,5cm
  in kuverte.

  5,40 

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Akcija!

  Marta Bartolj K209/5

  5,40 
  5 voščilnic

   

  Komplet vsebuje
  5 voščilnic
  (5 motivov x 1)
  velikosti 16×11,5cm
  in kuverte.

  Poštnina gratis, pri nakupu nad 9,90 eur.

  5,40 

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Akcija!

  Marta Bartolj K209

  9,90 
  10 voščilnic

   

  Komplet vsebuje
  10 voščilnic
  (5 motivov x 2)
  velikosti 16×11,5cm
  in kuverte.

  Poštnina gratis, pri nakupu nad 9,90 eur.

  9,90 

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Akcija!

  Bojana Dimitrovski K211/5

  5,40 
  5 voščilnic

   

  Komplet vsebuje
  5 voščilnic
  (5 motivov x 1)
  velikosti 16×11,5cm
  in kuverte.

  Poštnina gratis, pri nakupu nad 9,90 eur.

  5,40 

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Akcija!

  Bojana Dimitrovski K211

  9,90 
  10 voščilnic

   

  Komplet vsebuje
  10 voščilnic
  (5 motivov x 2)
  velikosti 16×11,5cm
  in kuverte.

  Brezplačna poštnina pri nakupu nad 9,99 eur.

  9,90 

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Akcija!

  Jelka Reichman K183

  9,90 
  10 voščilnic

   

  Komplet vsebuje
  10 voščilnic
  (5 motivov x 2)
  velikosti 16×11,5cm
  in kuverte.

  Brezplačna poštnina pri nakupu nad 9,99 eur.

  9,90 

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 • Akcija!

  Slovenski ilustratorji K201

  9,90 
  10 voščilnic

  Mojca Cerjak
  Ančka Gošnik Godec
  Marjanca Jemec Božič
  Maja Lubi
  Jelka Reichman

  Komplet vsebuje
  10 voščilnic
  (5 motivov x 2)
  velikosti 16×11,5cm
  in kuverte.

  Poštnina gratis, pri nakupu nad 9,90 eur.

  9,90 

  Dodaj v košarico

  Del prihodka od prodaje voščilnic namenjamo Centru slepih, slabovidnih in starejših.

 

Magnet epoxy 80×80 mm.