Založba Sidarta
ZALOŽBA O PODJETJU
ENGLISH
knjige zemljevidi KOŠARICA »
Gorništvo
Zavarovane plezalne poti
Zahodne Julijske Alpe
111 izletov po slovenskih gorah
Julijske Alpe - Bohinjske gore
Julijske Alpe - Severni pristopi
Julijske Alpe - Gore nad Sočo
Karavanke
Mountaineering in Slovenia
Triglav
Plezanje
Turna smuka
Izletništvo
Kolesarjenje
Leposlovje
Ostalo
V pripravi
Pogoji poslovanja
Klub Sidarta
Sidarta @ Facebook
Zahodne Julijske Alpe
Listanje

Format: 15x24 cm
Poltrda, plastificirana vezava
240 strani
Barvne fotografije in nazorne skice

Zahodne Julijske Alpe

Andrej Mašera

Že tretja, razširjena in dopolnjena izdaja prvega slovenskega izbirnega vodnika po Zahodnih Julijskih Alpah. Avtor vodnika Andrej Mašera sodi med najboljše poznavalce teh gora, njegov vodnik iz leta 1998 pa je doživel več ponatisov in izdajo v italijanskem jeziku.
 
Kaj je novega? Avtor je ažuriral spremembe zadnjih let ter dodal 10 novih ciljev in tako skupno število tur povečal na 60 “naj” tur, ki jih te gore lahko ponudijo obiskovalcu. Knjiga izhaja v večjem formatu in oblikovno prenovljena, še več prostora pa je namenjenega fotografiji, ki si ga eden najlepših delov Julijskih Alp nedvomno tudi zasluži.

Andrej Mašera je s svojim enciklopedičnim znanjem in poznavanjem zgodovine gora prepričal tudi italijansko publiko, saj je knjiga postala referenčni vodnik ljubiteljev gora na obeh straneh meje. V Zahodnih Julijskih Alpah sobivajo Furlani, Italijani, Slovenci in Avstrijci, tukaj so se odvijale velike vojaške zgodbe 1. svetovne vojne in rivalstva za gorniško-alpinistična prvenstva teh narodov. Pričujoči vodnik je prav zaradi poglobljenega znanja avtorja precej več kot le suhoparno opisovanje poteka poti. Je kompletno delo, ki bralcu ponudi tudi širši  in globji pogled na te, kot je zapisal Tine Mihelič, “razkošno lepe gore”. Ker je tudi italijanski vodnik že pošel, je v pripravi tudi italijanski ponatis knjige.

Razpon težavnosti sega od prijetnih nedeljskih izletov do zelo zahtevnih ferat in napornih veznih poti. Opisanih je tudi nekaj lažjih plezalnih vzponov, ki jih neplezalec lahko opravi le v spremstvu alpinista ali gorskega vodnika.

V košarico »

Cena: 29,90 EUR

Kdor bo prehodil vseh 60 v knjigi opisanih tur, bo lahko zase trdil, da je dober poznavalec Zahodnih Julijskih Alp.