Založba Sidarta
ZALOŽBA O PODJETJU
ENGLISH
knjige zemljevidi KOŠARICA »
Gorništvo
Zavarovane plezalne poti
Zahodne Julijske Alpe
111 izletov po slovenskih gorah
Julijske Alpe - Bohinjske gore
Julijske Alpe - Severni pristopi
Julijske Alpe - Gore nad Sočo
Karavanke
Mountaineering in Slovenia
Triglav
Plezanje
Turna smuka
Izletništvo
Kolesarjenje
Leposlovje
Ostalo
V pripravi
Pogoji poslovanja
Klub Sidarta
Sidarta @ Facebook
Mountaineering in Slovenia
Listanje

Mehka vezava
256 strani
12,5 x 21 cm
Barvne fotografije

Vsebina/Contents

Mountaineering in Slovenia

Tine Mihelič

Tine Mihelič, eden izmed naših najplodovitejših piscev alpinističnih in gorniških vodnikov, je za tuje obiskovalce slovenskih gora priredil izbor in opisal skoraj 50 visokogorskih tur in 35 lažjih izletov.
Glavnina knjige je posvečena naši največji gorski verigi Julijskim Alpam, dobra tretjina pa ciljem v Karavankah in Kamniško-Savinjskih Alpah.
Knjiga je bogato opremljena s fotografijami, pomemben prispevek k vizuelni odličnosti pa je prispeval alpinist in slikar Danilo Cedilnik - Den kot avtor natančnih in preglednih akvarelov opisanih gora oz. posameznih izletov.
Angleški prevod je delo prof. Margaret Davis, ki je tudi sama odlična poznavalka naših gora. Isto velja za Nadio Milievich iz Trsta, ki je knjigo z naslovom Escursionismo in Slovenia prevedla v italijanski jezik.
Pričujoča knjiga je reprezentančna predstavitev gorniških možnosti v Sloveniji in vodnik, za katerega upamo, da bo postal gorniško-izletniška “biblija” za tujejezične obiskovalce slovenskih gora.
 
 
English

Tine Mihelič is one of the best connoisseurs of the Slovene mountains. The volume introduces over 80 tours, from relatively easy medium-altitude trips and walks to serious high-mountain tours and traverses.The Julian Alps hold a central position in this guide, being the mightiest mountain range in Slovenia. Nevertheless the author has added ascents to the most important summits of the Karavanke and the Kamnik-Savinja Alps, which though smaller in extent, are no les interesting for the attractiveness of their destinations.
This selection of tours represents the most beautiful that the mountains of Slovenia can offer and at the same time invites you to discover this easternmost part of the Alpine chain.


 
 
 

V košarico »

Cena: 29,90 EUR
Klubska cena*: 26,91 EUR

(10% popust za člane kluba Sidarta)


Knjiga je izšla samo v angleškem in italijanskem jeziku.